Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Top 5 άρθρα

Σχετικά άρθρα

Έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ: Ενθουσίασε τους ανθρώπους, “μπέρδεψε” τα ζώα

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, παρακολούθησαν τις μοναδικές εικόνες, με τον Ήλιο να κρύβεται πίσω από τη Σελήνη, δημιουργώντας ένα θέαμα που προκαλεί δέος! Η ολική έκλειψη Ηλίου ήταν το γεγονός της ημέρας στον πλανήτη Γη…

Η ολική έκλειψη Ηλίου ξεκίνησε από το Μεξικό για να διασχίσει τις ΗΠΑ και να ολοκληρωθεί στον Καναδά. Όπως βλέπετε στις εικόνες του REUTERS χιλιάδες άνθρωποι φόρεσαν τα ειδικά γυαλιά και έστρεψαν το βλέμμα στον ουρανό.

Μαγική εικόνα από την ειδική πτήση της Delta Airlines λόγω της ημέρας / REUTERS

 

Ο Μεξικανός Πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador σκιαγραφείται μπροστά σε μια οθόνη ενώ παρατηρεί την Ολική έκλειψη Ηλίου, στο Μαζατλάν του Μεξικού / REUTERS

 

Το μεξικανικό θέρετρο Μασατλάν στις ακτές του Ειρηνικού ήταν η πρώτη δημοφιλής τοποθεσία παρατήρησης του σπάνιου φαινομένου. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, φορώντας ειδικά γυαλιά. Πολλοί περίμεναν αναπαυτικά σε ξαπλώστρες, ενώ μια ορχήστρα έπαιζε τη μουσική από την κινηματογραφική ταινία «O Πόλεμος των Άστρων». Στην κορύφωση του φαινομένου, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

“Χάλασε” το βιολογικό ρολόι των ζώων! 

Αυτό, ωστόσο, που επηρεάστηκε περισσότερο ήταν το “βιολογικό ρολόι” των ζώων. Όπως παρατήρησαν ζωολόγοι και ζωοκόμοι σε διάφορες γωνιές των ΗΠΑ, η συμπεριφορά των ζώων άλλαξε από την έκλειψη, πιστεύοντας πως ήρθε η ώρα για… ύπνο. “Όλοι οι γορίλες σηκώθηκαν και περπάτησαν κατευθείαν προς το σημείο όπου υποτίθεται ότι θα τους αφήσουν να μπουν τη νύχτα για να κοιμηθούν” είπε στο CNN ο καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Ράλεϊ.

Για την ασυνήθιστη συμπεριφορά των ζώων λόγω έκλειψης είχαν προηγηθεί αναλύσεις και ρεπορτάζ, όπως αυτό του FOX

Παρόμοιες συμπεριφορές παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων θηλαστικών και ερπετών, συμπεριλαμβανομένου ενός κροκόδειλου που άρχισε να ετοιμάζεται για ύπνο καθώς σκοτείνιαζε ο ουρανός.