Υποτονική αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Κάμερον
  Τετάρτη, 4 Ιούλ 2012      20:58      0

Υποτονική αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Κάμερον

Χλιαρή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αντίδραση του ΥΠΕΞ μετά από πολλές ώρες σε όσα είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός...

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος κάλεσε τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Ντέιβιντ Λάντσμαν και του επεσήμανε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, μπορούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να δυσκολέψουν τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

Ο κ. Κάμερον, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σε επιτροπή της βρετανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για ενδεχόμενα κύματα μετανάστευσης από υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, είχε αναφέρει ότι είναι πιθανή η λήψη μέτρων για τον περιορισμό μεταναστευτικών ρευμάτων, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι αυτό δεν θα συμβεί.

 

 

Με μια ιδιαίτερα επικριτική αλλά και ειρωνική δήλωση σχολίασε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης την δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον ότι θα κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες.

 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρει στη δήλωση του:

 

 

«Πριν ο βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα.

 

 

Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

 

 

Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ