Χιούμορ έκανε ο Κουρουμπλής για τα κιλά των δικηγόρων
  Πέμπτη, 3 Μάρ 2016      14:03      0

Χιούμορ έκανε ο Κουρουμπλής για τα κιλά των δικηγόρων

Εξηγήσεις σχετικά με τη δήλωσή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung για τους «παχουλούς» δικηγόρους έδωσε μέσω συνέντευξής του στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής...

«Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα τους κάνει καλό, θα χάσουν και μερικά κιλά» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του υπουργού στη γερμανική εφημερίδα.

Σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό, εξήγησε:

«Είναι μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα που ήθελε να ζήσει (ο δημοσιογράφος) μία ολόκληρη μέρα μαζί μου, πώς ζει ένας υπουργός, αν θέλετε, και υπό τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

» Ωραία. Δηλαδή, όταν είσαι όλη μέρα με έναν άνθρωπο, δεν κάνεις συζητήσεις προσωπικές; Δεν κάνεις χιούμορ; Δηλαδή, δεν κατάλαβα καλά, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο φίλος μου ο κ. Βερβεσός πρώτη φορά;

» Δεν ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα ζητήματα των δικηγόρων; Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά στους μαχόμενους δικηγόρους και είναι πολύ σαφής και η στάση μου στους μεγαλοδικηγόρους, που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί.

» Δεν έχω πει τίποτε περισσότερο και την ίδια κουβέντα έχω πει και το 1980, όταν μας κάλεσε κάποτε, τους τυφλούς, ο Ράλλης, σε μια κινητοποίηση, στις 6 Δεκεμβρίου, παρουσία και τεσσάρων-πέντε βουλευτών όλων των κομμάτων. Που μου λέει ο Ράλλης 'κάνετε και πορείες' και απάντησα 'καλό είναι που κάνουμε και πορείες, χάνουμε και κανένα κιλό'. Κάναμε λοιπόν ένα χιούμορ και το ερμήνευσαν τώρα.

» Ξεχνάνε όμως πόσες φορές, όταν χρειάστηκαν στήριξη στη Βουλή, ποιος την έκανε.»

ΣΧΟΛΙΑ