Χαρίτσης: Η ΝΔ υποβαθμίζει το κράτος και θέτει σε κίνδυνο το
δημόσιο συμφέρον
  Παρασκευή, 19 Ιούλ 2019      13:41      0

Χαρίτσης: Η ΝΔ υποβαθμίζει το κράτος και θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Χαρίτσης, σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «Υποβαθμίζοντας το κράτος – θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον», σημειώνει ότι η ΝΔοραματίζεται «ένα κράτος δίχως ελεγκτικούς μηχανισμούς, μια χώρα που θα βασιλεύει ξανά η φοροδιαφυγή, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η εργοδοτική αυθαιρεσία, μια κοινωνία που θα είναι έκθετη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών».

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι πολιτικός που κρατάει το λόγο του» σημειώνει ο κ. Χαρίτσης. Προσθέτοντας ότι «όλοι και όλες τον θυμόμαστε στη νησιωτική του περιοδεία προεκλογικά, όταν διαβεβαίωνε ότι «δεν θα στείλω το ΣΔΟΕ» και περιέγραφε το ΣΕΠΕ ως εμπόδιο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

«Δέκα μόλις μέρες μετά τις εκλογές, η ΝΔ προχωρά στην κατάργηση ουσιαστικά του ΣΔΟΕ και στην πλήρη υποβάθμιση του ΣΕΠΕ» συνεχίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για απλές διοικητικές ή γραφειοκρατικές μεταβολές, αλλά για κινήσεις που αποδιαρθρώνουν κρίσιμους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην υπηρεσία της κοινωνίας και της δημοκρατίας».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «η ανησυχητική αυτή εξέλιξη συνιστά έμπρακτη απόδειξη του μέλλοντος που οραματίζεται η Νέα Δημοκρατία: ένα κράτος δίχως ελεγκτικούς μηχανισμούς, μια χώρα που θα βασιλεύει ξανά η φοροδιαφυγή, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η εργοδοτική αυθαιρεσία, μια κοινωνία που θα είναι έκθετη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών».

ΣΧΟΛΙΑ