Βρετανία: Εγκρίθηκαν οι πρόωρες κάλπες
  Τετάρτη, 19 Απρ 2017      18:53      0

Βρετανία: Εγκρίθηκαν οι πρόωρες κάλπες

Η Τερέζα Μέι ζήτησε από τη Βουλή των Κοινοτήτων να στηρίξει το αίτημά της για πρόωρες κάλπες, τονίζοντας πως οι εκλογές είναι η λύση σε μια ενδεχόμενη αστάθεια που θα φέρει το Brexit...

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το αίτημα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Μ. Βρετανία στις 8 Ιουνίου. Η πρόταση εγκρίθηκε με 522 ψήφους υπέρ έναντι μόλις 13 κατά.

Για να περάσει η πρόταση της πρωθυπουργού χρειαζόταν τη στήριξη των δύο τρίτων των συνολικά 650 μελών του κοινοβούλιου.

Νωρίτερα, στην ομιλία της η Μέι ζήτησε από τη Βουλή των Κοινοτήτων να στηρίξει το αίτημά της για πρόωρες κάλπες, τονίζοντας πως οι εκλογές είναι η λύση σε μια ενδεχόμενη αστάθεια που θα φέρει το Brexit.

Η απόφαση της πρωθυπουργού να προκηρύξει εκλογές αιφνιδίασε το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, αλλά και υπουργούς της.

Η ίδια άλλωστε είχε δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα εξαντλήσει την πενταετία που κέρδισε ο Κάμερον το 2015, δίνοντας στους Συντηρητικούς την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Η Μέι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «ζύγισε» όλα τα ενδεχόμενα στη διάρκεια των πασχαλινών της διακοπών στην Ουαλία. Και αποφάσισε, όπως εξήγησε, να πάει στις κάλπες, ώστε να πάρει την έγκριση των Βρετανών και να προχωρήσει το Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ