Τσίπρας: Ο λαός την Κυριακή έδωσε εντολή να σταματήσει η καταστροφή
της χώρας
  Τετάρτη, 28 Μάι 2014      14:49      0

Τσίπρας: Ο λαός την Κυριακή έδωσε εντολή να σταματήσει η καταστροφή της χώρας

"Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή, όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς, για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση"...

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την ηθική, πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί, δεν μπορεί μια κυβέρνηση να μπαίνει σε μια δήθεν διαπραγμάτευση για το χρέος», δήλωσε μεταξύ άλλων από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο πρόεδρος της αξιωματική αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. 

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή, όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς, για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση, αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους βιομηχάνους να μην συναινέσουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση του κατώτατου μισθο, να αναλάβουν την ευθύνη τους για νέα κοινωνική συμφωνία. 

Τέλος αυτό που ανέφερε, παρουσιάζοντας το οικονομικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας σε μια χώρα διαλυμένη και με τον κίνδυνο του διχασμού ορατό.

 

ΣΧΟΛΙΑ