Τουλάχιστον 17 φορτηγά καταστράφηκαν στη φωτιά του «Κρήτη ΙΙ»
  Τρίτη, 20 Νοέ 2012      16:19      0

Τουλάχιστον 17 φορτηγά καταστράφηκαν στη φωτιά του «Κρήτη ΙΙ»

Απαγορεύθηκε ο απόπλους του «Κρήτη ΙΙ» μέχρι να γίνει η επιθεώρησή του...

Τουλάχιστον 17 φορτηγά έχουν υποστεί υλικές ζημιές, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα εν πλω στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ», πιθανόν στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.

 

Η φωτιά, που σβήστηκε με ίδια μέσα από το πλήρωμα, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ αυτό έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας, με 87 μέλη πλήρωμα, 113 επιβάτες, 18 ΙΧ οχήματα και 92 φορτηγά.

 

Το «Κρήτη ΙΙ» όταν έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, ωστόσο σε κάποια από τα γκαράζ του πλοίου εξακολουθούσαν να βρίσκονται ορισμένα φορτηγά.

 

Στο σημείο όπου έδεσε το καράβι είχε φτάσει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και για προληπτικούς λόγους και ασθενοφόρα.

 

Αυτή τη στιγμή μέσα στο πρωραίο τμήμα του γκαράζ του πλοίου παραμένουν εννέα φορτηγά οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέσα στο πλοίο εξακολουθούν να υπάρχουν καπνοί και νερά από το σύστημα πυρόσβεσης.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «Κρήτη ΙΙ» μέχρι να γίνει η επιθεώρησή του και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ