Το βαρύ κατηγορητήριο για τη Χ.Α- Ως "πρίγκιπας Φύρερ"
χαρακτηρίζεται ο Μιχαλολιάκος
  Σάββατο, 28 Σεπ 2013      13:12      0

Το βαρύ κατηγορητήριο για τη Χ.Α- Ως "πρίγκιπας Φύρερ" χαρακτηρίζεται ο Μιχαλολιάκος

Ως υπαρχηγός της οργάνωσης χαρακτηρίζεται ο Χρήστος Παππάς, που καταζητείται...

Πόρισμα εννέα σελίδων και χιλιάδων λέξεων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτυχία Κουτζαμάνη ο ανεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης.


Η δράση της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα τοποθετείται τα τελευταία 26 χρόνια. Ειδικότερα σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν δέκα ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην κ. Κουτζαμάνη.

Στο εννεασέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, στο οποίο περιγράφεται μεταξύ άλλων η δομή της οργάνωσης της ΧΑ, ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη. Ως υπαρχηγός της οργάνωσης χαρακτηρίζεται ο Χρήστος Παππάς.


Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.

Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ