Τελετή αποφοίτησης του DEREE
  Παρασκευή, 26 Ιούν 2015      14:48      0

Τελετή αποφοίτησης του DEREE

Επίτιμος διδάκτωρ και ομιλητής ο Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης...

Η κορυφαία στιγμή για τους σπουδαστές του DEREE-  Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έχει φτάσει. Το Σάββατο 27 Ιουνίου, περισσότεροι από 300 σπουδαστές των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του DEREE από 17 χώρες θα συμμετάσχουν στη λαμπρή τελετή αποφοίτησης που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σύμφωνα με το τελετουργικό αποφοίτησης που ακολουθείται από τα αμερικανικά ιδρύματα.

Στη φετινή τελετή, ο Δημήτρης Παντερμαλής θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Κολλεγίου και θα απευθύνει λόγο στους σπουδαστές που αποφοιτούν. Ο Δρ. Δημήτρης Παντερμαλής, διακεκριμένος αρχαιολόγος με πολύτιμο ανασκαφικό και ακαδημαϊκό έργο, το 2000 ανέλαβε τα ηνία για την ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Πέντε χρόνια μετά από την έναρξη της λειτουργίας του, το Μουσείο αποτελεί σήμερα πρότυπο επιτυχημένης διοίκησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, έχοντας δεχτεί έως τώρα περισσότερους από 6,5 εκατ. επισκέπτες. Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του Δημήτρη Παντερμαλή στην εκπαίδευση και στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα του απονείμει τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα.

Κατά την τελετή αποφοίτησης θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, DavidPearce, και ο Δρ. MusaMihsein, Pro-ViceChancellorτου OpenUniversityUK, ενώ ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ. DavidG. Horner θα απονείμει τα πτυχία στους αποφοίτους των τάξεων του 2015. Η Μαρία-Ζωή Παπαϊωάννου, που αποφοιτά με πτυχίο Χρηματοοικονομικών  θα απευθύνει αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φοιτητών. Παρόντες για να τιμήσουν τους αποφοίτους θα είναι και οι επίτροποι του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται σημαντικές προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου, όπως ο Δρ. AnthonyKronman που έχει διατελέσει πρύτανης της Νομικής Σχολής του Yale και η AnnCaldwell, που έχει υπηρετήσει σε υψηλές διοικητικές θέσεις κορυφαίων πανεπιστημίων όπως το BrownUniversity.

Στην εντυπωσιακή τελετή θα παρευρεθούν εκπρόσωποι πρεσβειών διάφορων χωρών, διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου, καθώς και οι καθηγητές, φίλοι και γονείς των αποφοίτων αλλά και η διοίκηση του Κολλεγίου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά με livestreaming μέσω του website του DEREE (www.acg.edu) το Σάββατο στις 27 Ιουνίου και ώρα 20:30.

ΣΧΟΛΙΑ