Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων
  Δευτέρα, 30 Ιούλ 2018      15:37      0

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Μια βδομάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, καθώς και οι προσπάθειες για την στήριξη των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και τη θωράκιση της περιοχής από πιθανές πλημμύρες στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο του Νομού.

 

Παράλληλα συνεχίζεται και η ταυτοποίηση των θυμάτων με την Πυροσβεστική να απευθύνει έκκληση έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία να μην συγχέονται οι αριθμοί νεκρών και αγνοουμένων.

Έτσι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό28 σοροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθείεπισήμως έχουν δηλωθεί 25 αγνοούμενοι.

43 ενήλικες παραμένουν στα νοσοκομεία της Αθήνας, οι 10 διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα παιδί παραμένει σε νοσοκομείο ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Περίπου 12.600 στρέμματα κάηκαν στο Μάτι

Το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) συνεχίζει τη χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον οικισμό Μάτι, χρησιμοποιώντας συστήματα Drones/UAV υπερυψηλής χωρικής ανάλυσης, προκειμένου να παρέχει πολύ λεπτομερείς χάρτες αποτίμησης της ζημιάς σε επίπεδο ακόμη και μεμονωμένης ιδιοκτησίας.

 

Το ΕΑΑ παράλληλα δημοσίευσε έναν επικαιροποιημένο χάρτη με λεπτομερή εκτίμηση των ζημιών στην Ανατολική Αττική, κάνοντας χρήση δορυφορικής τηλεπισκόπησης.

Σύμφωνα με το ΕΑΑ, η εκτιμώμενη έκταση των καμένων είναι της τάξης των 1.260 εκταρίων (12.600 στρεμμάτων). Η εκτίμηση αυτή έγινε κατόπιν επεξεργασίας της δορυφορικής εικόνας Worldview-3 πολύ υψηλής χωρικής ανάλυσης (30 εκ.), η οποία ελήφθη τρεις ημέρες μετά το γεγονός.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ