Σημαντικές επαφές Κοτζιά στις ΗΠΑ
  Δευτέρα, 13 Μάρ 2017      09:46      0

Σημαντικές επαφές Κοτζιά στις ΗΠΑ

Διήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς...

«Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιον βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν την αναχώρησή του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επίσκεψη αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας κι άλλους υψηλούς παράγοντες της νέας διοίκησης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με τη νέα κυβέρνηση του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Κοτζιάς απάνησε πως “με τη διοίκηση του σημερινού προέδρου έχουμε σταθερές σχέσεις και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις. Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις.” 

Τέλος ο υπουργός έκανε γνωστό πως την Τρίτη θα συναντήσει για πρώτη φορά το νέο Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ.

ΣΧΟΛΙΑ