Προκλητικό «παιχνίδι» των Γερμανών σε βάρος της Ελλάδας
  Σάββατο, 18 Ιούν 2011      16:45      0

Προκλητικό «παιχνίδι» των Γερμανών σε βάρος της Ελλάδας

«Μπορείς να σώσεις την Ελλάδα;» αναρωτιέται το γερμανικό Spiegel! Η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel...
«προκαλεί» τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του να... παίξει με την τύχη της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Με ένα κουίζ πολλαπλών απαντήσεων θέτει 8 ερωτήματα στους επισκέτες της ιστοσελίδας για την ελληνική κρίση, το χρέος, την κατάρρευση, το πακέτο-βοήθεια από Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, ενώ στο τέλος του «παιχνιδιού» δίνει και τους αντίστοιχους πόντους ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνει κανείς... Οι προκλήσεις των Γερμανών εταίρων μας, και των γερμανικών ΜΜΕ, σε όλα τα επίπεδα, έχουν δημιουργήσει την αίσθηση στους γερμανούς πολίτες ότι εκείνοι είναι που θα κληθούν να «πληρώσουν» τους «τεμπέληδες» Έλληνες.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι δανειστές είναι εκείνοι που κερδίζουν από τους υψηλούς τόκους των δανείων προς την Ελλάδα. Τελευταίο παράδειγμα, η ομολογία της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών στην Αυστριακή βουλή, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για λεφτά των αυστριακών που πάνε «χαμένα», εκείνη απάντησε ότι η Αυστρία έχει κερδίσει μέσα σε ένα χρόνο 19 εκατομμύρια ευρώ από τους τόκους!
ΣΧΟΛΙΑ