Προ των πυλών νέα επίταξη στις συγκοινωνίες- Εισαγγελική παρέμβαση
  Δευτέρα, 28 Ιαν 2013      09:16      0

Προ των πυλών νέα επίταξη στις συγκοινωνίες- Εισαγγελική παρέμβαση

Το μέτωπο σε Μετρό και ΗΣΑΠ έκλεισε με επίταξη, όλα δείχνουν ότι με τον ίδιο τρόπο θα λήξει και αυτό σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακό και ΟΣΕ...

Τέλος δεν έχει το αλαλούμ με τις συγκοινωνίες, αφού την ώρα πουΜετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός ξεκίνησαν τα δρομολόγια, λεωφορεία, τρόλεϊ,Προαστιακός και ΟΣΕ τράβηξαν χειρόφρενο.


Στο μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.


Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.Κόντρα στην κόντρα


Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρεςαπεργίες, αφήνοντας εκ νέου την πρωτεύουσα με ένα σημαντικό κενό στις μετακινήσεις των πολιτών.


Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομητην απεργία, ωστόσο οι απεργοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω. Τοίδιο όμως και η κυβέρνηση, η οποία στην περίπτωση που οιεργαζόμενοι το παρατραβήξουν, τότε θα δώσει εντολή γιαπολιτική επιστράτευση.


Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει ένα ακόματελεσίγραφο, αυτή τη φορά στους απεργούς των λεωφορείων και τρόλεϊ, δίνοντάς τους μία τελευταία ευκαιρία.


Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στις Οδικές Συγκοινωνίες καιστην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προσφύγουν ξανά στη Δικαιοσύνη, ενώ η Διοίκηση της ΟΣΥαπηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζοντας πως στο τραπέζι τωνσυζητήσεων δεν θα μπει το ενιαίο μισθολόγιο.Και η ΓΕΝΟΠ στις κινητοποιήσεις 


Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ως ένδειξη συμπαράστασης των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.Ακόμη, με ανακοίνωσή της καλεί τη ΓΣΕΕ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της», καθώς «τέσσερις μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο Μετρό δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ'αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες».48ωρη απεργία από την ΠΝΟ


Και οι ναυτεργάτες όμως από την πλευρά τους έχουν κηρύξει48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Οικινητοποιήσεις της ΠΝΟ θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί.


Η ΠΝΟ αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας,με το οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών.Συγκεκριμένα οι ναυτεργάτες αναφέρουν πως με τις νέες τροποποιήσεις τουπολυνομοσχεδίου θα μειωθεί από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου ηοργανική σύνθεση του ξενοδοχειακού και βοηθητικού προσωπικού των επιβατηγών καιοχηματαγωγών πλοίων, που εκτελούν δρομολόγια συνολικής απόστασης από το λιμάνιαφετηρίας μέχρι το λιμάνι προορισμού, 30 ναυτικών μιλίων.


Επίσης, ο πλοιοκτήτης μπορεί κατά τη διάρκεια τηςδρομολογιακής περιόδου να αντικαταστήσει το πλοίο με άλλο, ιδίου είδους,ανάλογης ή μικρότερης μεταφορικής ικανότητας και να δρομολογήσει ένα επιπλέονκατά τη θερινή περίοδο.


Σύμφωνα με στελέχη της ΠΝΟ, αν ο πλοιοκτήτης αλλάξει έναμεγάλο πλοίο με ένα μικρότερο, αυτό σημαίνει άμεσα και μείωση της δύναμης τουαριθμού των ναυτικών πάνω σε αυτό.ΣΧΟΛΙΑ