Παραιτήσεις μελών του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο Π. Πολάκης
  Πέμπτη, 28 Απρ 2016      12:34      0

Παραιτήσεις μελών του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο Π. Πολάκης

Τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ που ορίζονται απο το υπουργειο Υγείας ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός...

Σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι στόχος είναι να οριστούν νέα μέλη και να ξεκινήσει κάθαρση στον Οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του. 

Είχε προηγηθεί απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ να απορρίψει τροποποιημένη από τον κ. Πολάκη λίστα επιτυχόντων, βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει σε πρόσληψη 100 γιατρών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Το ζήτημα έλαβε διαστάσεις λόγω καταγγελιών γιατρών για παραποίηση από το υπουργείο Υγείας των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός κάνει λόγο για σωρεία παρατυπιών σε 88 ελεγχόμενες αιτήσεις γιατρών που βρίσκονταν στην αρχική λίστα. 

Επίσης, υποστηρίζει ότι λόγω της στάσης των μελών του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει παράλειψη πέραν κάθε εύλογου χρονικού ορίου της κάλυψης των άμεσων και επιτακτικών αναγκών στελέχωσης των ΜΕΘ. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ότι δεν προτίθενται να παραιτηθούν, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους τους λόγους που τους ζητούνται οι παραιτήσεις. 

Όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι χαρακτηριστικό πως για 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10.

Το θέμα σχολιάστηκε από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Επειδή το δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις του Πολάκη, ζητάει την παραίτηση όλων τους...καθεστώς». 

ΣΧΟΛΙΑ