ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
  Δευτέρα, 15 Φεβ 2016      16:36      0

ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι διανύουμε ίσως τον πιο κρίσιμο μήνα της διακυβέρνησης Τσίπρα...

Αγρότες στα μπλόκα, επαγγελματίες και επιστημονικοί φορείς στους δρόμους, μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις απέναντι σε μια αριστερή κυβέρνηση, κάτι που μόλις έναν χρόνο νωρίτερα δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί.

Τα σενάρια περί εκλογών που διακινούνται από διάφορα κέντρα πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες και ώρες, τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη ζωής ή θανάτου για την ίδια και για τη χώρα: μια μάχη για να αποφευχθούν η κατάρρευση και η άνευ όρων παράδοση. Σε αυτό ακριβώς το χρονικό σημείο θα ήταν ολέθριο σφάλμα η προσφυγή στις κάλπες. Θα σηματοδοτούσε άτακτη υποχώρηση στις πιέσεις όλων αυτών που θέλουν μια ελληνική κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό πειθήνια όργανα στις επιβουλές ξένων και εγχώριων κύκλων συμφερόντων.

Ο ελληνικός λαός είναι τρομαγμένος, δυσαρεστημένος και απελπισμένος, αλλά η ελπίδα δεν έχει ακόμη χαθεί. Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να αποδείξουν ότι όλα αυτά τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται από τους δανειστές και αφού τα ψήφισε η Ελληνική Βουλή είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Είναι από αυτές τις στιγμές στην ιστορία που ο ηγέτης πρέπει να αποδείξει την αξία του, ιδιαίτερα τώρα που έχει να διαχειριστεί κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως αυτά της καθημαγμένης οικονομίας, του Προσφυγικού και της ανάπτυξης. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του απέναντι σε μια ολόκληρη χώρα. Η στρατηγική και οι αποφάσεις του θα καθορίσουν το μέλλον της. Χρειάζεται να περάσει από σήμερα κιόλας το μήνυμα στην κυβέρνηση και το κόμμα του ότι ο λαός και η κοινωνία που μαστίζονται από μια τόσο σκληρή ανθρωπιστική κρίση δεν μπορούν να περιμένουν και ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες.

Δεν είναι ώρα για ηρωικές εξόδους. Είναι ώρα για πυγμή και πολιτική βούληση. Η ελπίδα ξέρει να αντιστέκεται, αρκεί να την πιστέψουμε και να την επαναφέρουμε στο προσκήνιο.

Στρυμών

 

Τεύχος 326

ΣΧΟΛΙΑ