Ομπάμα: Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μείνει στην Ευρωζώνη
  Παρασκευή, 8 Ιούν 2012      21:29      0

Ομπάμα: Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να μείνει στην Ευρωζώνη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκρινε, απευθυνόμενος σήμερα στο Λευκό Οίκο στους εκπροσώπους...

των μμε, ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν ότι "είναι επείγον να αναλάβουν δράση" απέναντι στην παρατεινόμενη κρίση κρατικού χρέους στη 17μελή ευρωζώνη, "ξεκινώντας από τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων".

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα τις τελευταίες λίγες ημέρες είχε μια σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες στην ΕΕ--π.χ. με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Μάριο Μόντι, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

 

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι "οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα ήταν αναμφίβολα χειρότερες, στην περίπτωση που η χώρα αυτή θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη".

 

Επισήμανε επιπλέον ότι εάν η οικονομία της ευρωζώνης βυθιστεί στην ύφεση, τότε θα μετριαστεί ο ρυθμός της ανάκαμψης που παρουσιάζει ήδη η αμερικανική οικονομία, ενώ τόνισε ότι λαμβάνεται η φροντίδα ώστε η Ουάσινγκτον να μην επικρίνει την Ευρώπη και να μην υπαγορεύει "τι δέον γενέσθαι" στους ηγέτες της.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα εστίασε στο ότι το αμερικανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα έχει καταστεί, με τα μέτρα που η αμερικανική κυβέρνηση υιοθέτησε, πολύ πιο στέρεο, ούτως ώστε μπορεί πλέον να απορροφά τους κραδασμούς, που η αφετηρία τους είναι στην Ευρώπη.

 

"Μπορεί να απορροφά το χρηματο-πιστωτικό μας σύστημα αρκετούς από τους κραδασμούς που προέρχονται πέραν του Ατλαντικού", σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ