Ο ΣΥΡΙΖΑ "παραίτησε" τον υποψήφιό του στην Περιφέρεια Ξάνθης- Τι
καταγγέλλει για τον "γαλάζιο" υποψήφιο
  Τετάρτη, 23 Απρ 2014      19:12      0

Ο ΣΥΡΙΖΑ "παραίτησε" τον υποψήφιό του στην Περιφέρεια Ξάνθης- Τι καταγγέλλει για τον "γαλάζιο" υποψήφιο

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ, υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφέρεια Ξάνθης, μετά τις αποκαλύψεις ότι διάκειται ευνοϊκά προς το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε σχετικό σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι, προσθέτει, μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται, με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.

Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οργάνωση Ξάνθης είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί- ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία- και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης. Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα ασκεί κριτική στα ΜΜΕ και στα άλλα κόμματα τονίζοντας:

«Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαϊκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν».

Για υποψήφιο της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης αναφέρει σε άλλο σημείωμά του ότι «ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τη ΝΔ, Χασάν Χασάν, επισκέφτηκε το μειονοτικό κόμμα DEB και ευχήθηκε επιτυχίες».

 

ΣΧΟΛΙΑ