Ο Σόιμπλε, οι επιστολές – φωτιά και η αλήθεια για το ελληνικό χρέος
  Κυριακή, 2 Δεκ 2012      11:38      0

Ο Σόιμπλε, οι επιστολές – φωτιά και η αλήθεια για το ελληνικό χρέος

Μία άλλη διάσταση στην «ελληνική κρίση» και τον «πόλεμο» Βερολίνου- ΔΝΤ δίνουν οι επιστολές του Σόιμπλε στον πρόεδρο του γερμανικού κοινοβουλίου…

Οι επιστολές που έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον πρόεδρο του γερμανικού κοινοβουλίου αλλά και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων, και δημοσιεύει η εφημερίδα Real News, αποκαλύπτουν όλο το «βρώμικο παιχνίδι» που έχει στηθεί στις πλάτες της Ελλάδας.


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Real News, ο κ. Σόιμπλε στις επιστολές του, κάνει λόγο για στόχο 126,6% (!) για το 2020 και 115% για το 2022!


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίσημες ανακοινώσεις του πρόσφατου Eurogroup ανέφεραν ότι στόχος για το ελληνικό χρέος είναι ποσοστό 124% επί του ΑΕΠ για το 2020 και κάτω του 110% για το 2022. Η συγκεκριμένη διαφορά αντιστοιχεί, με τα τωρινά δεδομένα σε περίπου 5 δισ. ευρώ!


Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Σόιμπλε «ξεκαθαρίζει» στους συναδέλφους του ότι μια παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος για δύο χρόνια δεν ισχύει, αλλά η παράταση αφορά τους στόχους υλοποίησης, προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος για την οικονομική αναπροσαρμογή της…


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει μάλιστα ότι η εκταμίευση της δόσης των 9,3 δις. ευρώ που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2013 δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, καθώς εξαρτάται πρωτίστως από την πιστή εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, η ένταξη 2.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας έως το τέλος του 2012 και το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων.


Τέλος, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει στις επιστολές αυτές ότι η Ελλάδα εμφανίζει αδυναμία να απορροφήσει διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια., σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι από τα 20,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, η Αθήνα κατάφερε να απορροφήσει μόλις τα 7,1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ