Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Αυταρχική η κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει η
ΕΡΤ
  Δευτέρα, 17 Ιούν 2013      20:52      0

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Αυταρχική η κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ

Την αποδοκιμασία του για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ εξέφρασε σήμερα στην Αθήνα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ

«Η κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, δεν είναι δημοκρατική αλλά αυταρχική. Θα είναι ακόμα πιο σοκαριστικό αν η Ευρώπη αποδεχτεί αυτή την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στο πλαίσιο συνέντευξης των Πρασίνων ευρωβουλευτών στην Αθήνα «για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα».

 


Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι Daniel Cohn Bendit και Rebecca Harms, συμπρόεδροι της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ομάδα των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο.

 


Για το θέμα της ΕΡΤ, η Ρεμπέκα Χαρμς τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις σε μια δημοκρατική χώρα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς δημόσια τηλεόραση. Παρά τις «ατυχείς επιλογές» της κυβέρνησης, η ίδια μιλώντας με δημοσιογράφους και εργαζομένους στην ΕΡΤ, δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης στην Ελλάδα.

 


Επίσης, ο Ν. Χρυσόγελος δήλωσε με αφορμή την κρίση στην ΕΡΤ, ότι «θέλουμε μια ανοιχτή ΕΡΤ όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να αποκτήσουμε μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση».Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ