Νέες κινητοποιήσεις του "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω"
  Σάββατο, 12 Φεβ 2011      16:37      0

Νέες κινητοποιήσεις του "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω"

Συλλαλητηρίων συνέχεια για τους εκπροσώπους και πολίτες της κίνησης «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν...

 

το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως και στα διόδια των Αφιδνών, αντιδρώντας στην απόφαση για ενσωμάτωση της άρνησης πληρωμής στον ΚΟΚ.

 

Μέλη του κινήματος, στα διόδια έκαναν επίσης γνωστό ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.

 

Με πρωτοβουλία της επιτροπής «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» και άλλων οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε θαμώνες καφετεριών και περαστικούς. Στη στάση Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Μητροπόλεως, επιβιβάστηκαν κατά ομάδες σε περισσότερα από 15 διερχόμενα αστικά λεωφορεία, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, τα κατέλαβαν συμβολικά και ενημέρωσαν τους επιβάτες για τις αυξήσεις.

 

«Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα σταματήσουν, αν δεν ανακληθούν οι υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε, αλλά οι αυξήσεις, που επέβαλαν, ξεπερνούν και το 33% για ορισμένους τύπους εισιτηρίων σε μία εποχή σκληρής λιτότητας», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

 

Οι κινήσεις πολιτών ανακοίνωσαν ότι το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, και πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην περιοχή Χαριλάου.

ΣΧΟΛΙΑ