Νέα δημοσκόπηση δίνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ
  Πέμπτη, 17 Μάι 2012      09:55      0

Νέα δημοσκόπηση δίνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για την εφημερίδα "Το Ποντίκι"...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%.

 

 

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5%. Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.   

 

 

 

 

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός προηγείται ο "κανένας" ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

 

 

 

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα, με το 49% να θεωρεί κακή ή μάλλον κακή την εξέλιξη και το 46% να εκτιμούν ως σίγουρα ή μάλλον καλή εξέλιξη. Ως πλέον δυσαρεστημένοι από τη νέα προσφυγή στην κάλπη εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ