Μητσοτάκης – Ερντογάν: Mιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση
  Τετάρτη, 4 Δεκ 2019      20:53      0

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Mιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση άρχισε στις 17:00 ώρα Ελλάδας – με καθυστέρηση 20 λεπτών (ήταν προγραμματισμένη για τις 16:30), λόγω της συμμετοχής του Έλληνα πρωθυπουργού στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο Kορυφής του ΝΑΤΟ στο βρετανική πρωτεύουσα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:30.

Η χειραψία και οι πρώτες κουβέντες

«Απολογούμαι για την καθυστέρηση, ήμουν με τον πρόεδρο Τραμπ» ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις μπαίνει στην αίθουσα και ανταλλάσσει χειραψία με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Το ξέρω» του απαντάει ο Ερντογάν με τα σπαστά αγγλικά του.

Η κάμερα ακολουθεί τους δυο ηγέτες και μέσα στην αίθουσα της συνάντησης.

Ο πρωθυπουργός κάθισε στη μια πλευρά του τραπεζιού, ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξ δεξιών του τον στενό του συνεργάτη και τελευταίο πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και εξ αριστερών του τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στο τελευταίο πλάνο πριν την έναρξη της συνάντησης ο Ν. Δένδιας φαίνεται λέει κάτι στον πρωθυπουργό, με τον τελευταίο να του απαντά «πολύ καλά».

ΣΧΟΛΙΑ