Κουβέλης: "Διώχνει" Παπαδόπουλο- Ψαριανό- Ανοίγει την πόρτα στον
ΣΥΡΙΖΑ
  Πέμπτη, 30 Ιαν 2014      09:57      0

Κουβέλης: "Διώχνει" Παπαδόπουλο- Ψαριανό- Ανοίγει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο εύκολος μπαλαντέρ για να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης δεξιά και αριστερά» σημείωσε...

Την πόρτα της εξόδου από τη ΔΗΜΑΡ στους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό, οι οποίοι έχουν στηρίξει το εγχείρημα των «58», έδειξε εμμέσως πλην σαφώς την Τετάρτη ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κάνοντας λόγο για «προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διαχώρισε την περίπτωση του Σπύρου Λυκούδη, ταύτισε την κίνηση των «58» με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πανικό καθώς, όπως είπε, «από τη μία καλεί τη ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία και από την άλλη την κατηγορεί για ανηθικότητα...»

Σημείωσε δε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αναλαμβάνει το μονοπώλιο του σοσιαλισμού.

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε θετικά με βασική προϋπόθεση την ύπαρξη συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας.

«Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο εύκολος μπαλαντέρ για να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης δεξιά και αριστερά» σημείωσε, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι δεν συμφωνεί με τον «αριστερό λαϊκισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί την επιβολή νέων μέτρων τότε «δεν θα αντέξει», υπογραμμίζοντας πως πλέον το μείζον ζήτημα είναι να «αλλάξει η ασκούμενη πολιτική», καθώς η λιτότητα οδηγεί την κοινωνία σε ασφυξία, με μέτρα που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά.

Ωστόσο, τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν ζητά πρόωρες εκλογές.

Αναφερόμενος δε στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, σημείωσε πως αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέγεθος» ώστε να δοθούν «ανάσες στην κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ