Κεντροαριστερά: Όλα στον αέρα μετά τη «φραγή» της αρμόδιας
εταιρείας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
  Πέμπτη, 21 Σεπ 2017      14:52      0

Κεντροαριστερά: Όλα στον αέρα μετά τη «φραγή» της αρμόδιας εταιρείας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Με επιστολή του προς τους υποψήφιους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο επικεφαλής της επιτροπής πιστοποίησης της διαδικασίας Ν. Αλιβιζάτος ενημερώνει για την απάντηση της VODAFONE η οποία δηλώνει πως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ζητά μετάθεση ημερομηνίας της εκλογής ηγεσίας για τον Φεβρουάριο απαιτώντας παράλληλα γύρω στο 1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους!

 

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα επιτελεία όλων των υποψήφιων. Αλλος ρίχνει  ευθύνες σε όσους αποφάσισαν βιαστικά τις ημερομηνίες και ειδικά στην Φ. Γεννηματά, άλλος προβλέπει κατάρρευση της διαδικασία, άλλοι καταλογίζουν ευθύνες στην επιτροπή. Γεγονός είναι ότι όλα ξεκινούν από την αρχή και με ομίχλη στον ορίζοντα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ 

«Σας αποστέλλω συνημμένως την απαντητική επιστολή της εταιρίας VODAFONE, η οποία μόλις περιήλθε στο γραφείο μου. Όπως θα διαπιστώσετε, η προσφορά της εταιρίας αφορά μόνον την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με διεξαγωγή ψηφοφορίας «δια ζώσης».

Και τούτο, το νωρίτερο, τον προσεχή Φεβρουάριο και με κόστος 900.000 € συν Φ.Π.Α. Η προσφορά της εταιρίας δεν αναφέρει ο,τιδήποτε για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρίες WIND και ΟΤΕ, από τους προέδρους των οποίων ζήτησα να με ενημερώσουν έως το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αν μπορούν και, βεβαίως, αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, με ψηφοφορία “δια ζώσης” και μόνον, κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες (5 και 12 Νοεμβρίου) και με ποιους οικονομικούς όρους.

Επιφυλάσσομαι να σας ενημερώσω μόλις έχω τις απαντήσεις τους. Σημειώστε, παρακαλώ, ότι αποστέλλω το παρόν μήνυμα και στους λοιπούς υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος»

ΣΧΟΛΙΑ