Ιταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Η θεωρία των τεμπέληδων
Ελλήνων άνοιξε το δρόμο στο λαϊκισμό»
  Τρίτη, 10 Ιαν 2017      16:50      0

Ιταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: «Η θεωρία των τεμπέληδων Ελλήνων άνοιξε το δρόμο στο λαϊκισμό»

Στην ανάγκη οικοδόμησης μιας διαφορετικής Ευρώπης με γνώμονα την αλληλεγγύη και στη λανθασμένη στάση που πολλοί υιοθέτησαν σε σχέση με την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προς την ιταλική καθολική εφημερίδα Avvenire ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της Ιταλίας κι αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Σάντρο Γκότζι.

Αναλυτικά, ο στενός συνεργάτης του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι αλλά και του νυν Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε:

«Δεν φτάνει να έχει κανείς ένα σχέδιο, χρειάζεται και ένα νέο όραμα. Μια νέα αλληλεγγύη. Και να καταβληθεί μια νέα προσπάθεια ώστε να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Η γραμμή της λιτότητας, η λογική του να διαβάσει, κανείς, το μάθημά του, του "να δώσουμε ένα μάθημα στους τεμπέληδες Έλληνες", άνοιξε μεγάλους δρόμους στις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Τώρα όμως θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε».

Η σύνοδος της Ρώμης

Σύμφωνα με τον Σάντρο Γκότζι, η σύνοδος της Ρώμης, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου και με την οποία θα εορταστούν τα 60 χρόνια από τις ιδρυτικές συνθήκες της Ένωσης, μπορεί να είναι μια κατάλληλη ευκαιρία για να σταλεί ένα πρώτο μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα επαναλαμβάνει ακόμη στη συνέντευξή του ότι η κυβέρνησή του τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής άμυνας, όπως και υπέρ πρωτοβουλιών για τη στήριξη της ανάπτυξης και της έρευνας, ενώ ζητάει απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας του να αποσαφηνίσουν ποια είναι η γραμμή τους σε ό,τι αφορά τα κύρια ευρωπαϊκά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ