Ιατροδικαστής: Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος πυροβολήθηκε από απόσταση
1,5 μέτρου και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος
  Παρασκευή, 13 Οκτ 2017      12:46      0

Ιατροδικαστής: Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος πυροβολήθηκε από απόσταση 1,5 μέτρου και ο θάνατος του ήταν ακαριαίος

Οσο περνούν οι ώρες οι αποκαλύψεις γύρω από τις συνθήκες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κόβουν την ανάσα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα πυροβολήθηκε από απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρού διαμετρήματος. Η σφαίρα τρύπησε τον πνεύμονα και ο θάνατος του γνωστού ποινικολόγου ήταν ακαριαίος.

 

Ολα τα παραπάνω προκύπτουν από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί νεκρεοψία. Την ίδια ώρα οι συνάδερφοι του αδικοχαμένου ποινικολόγου τονίζουν ότι θα κάνουν το παν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών και ότι κηρύσσουν τον πόλεμο σε τέτοιες άνανδρες επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που έχουν σταθεί δίπλα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη στήριξη μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Που στρέφονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών 

«Παγωμάρα» έχει προκαλέσει στο νομικό και πολιτικό κόσμο αλλά και στην κοινή γνώμη η εν ψυχρώ εκτέλεση από δύο αγνώστους του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 145, στα Εξάρχεια.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χτες το βράδυ στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, περνούν σε πρώτη φάση από «ψιλό κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα.

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στο θύμα, φαίνεται ότι έχει δεχτεί μία μόνο σφαίρα στον θώρακα, ενώ σήμερα θα γίνει η νεκροτομή.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.

Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε μπορέσει να δώσει και πολλά στοιχεία λόγω του σοκ. Φαίνεται όμως πως οι δράστες παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο, πριν γίνει το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, όταν τους άνοιξε ο δικηγόρος και ανέβηκαν στο γραφείο, περίμεναν λίγο στον προθάλαμο πριν συναντηθούν μαζί του και με τον συνεργάτη του και ύστερα κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συναντήσεων. Στην συνέχεια, ζήτησαν από τον 32χρονο να τους αφήσει μόνους με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Επειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία πυροβόλησαν το γνωστό δικηγόρο και τράπηκαν σε φυγή.

Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι επίσης θεωρούν πως έχουν αφήσει πολλά ίχνη.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και μαρτυρίες έξω από το γραφείο, για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δύο δραστών, καθώς μέσα στο γραφείο δεν υπήρχαν κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν τους δολοφόνους.

Παράλληλα, παίρνουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του 52χρονου δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές του υποθέσεις και ότι άλλο τον αφορούσε και ενδεχομένως να βοηθήσει στην έρευνα.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο συνεργάτης του θύματος στους αστυνομικούς, οι δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες – είχαν κλείσει νωρίτερα ραντεβού με τον δικηγόρο- εισήλθαν στο γραφείο.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, μαζί με τον συνεργάτη του και τα δύο άτομα που είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους έκατσαν για κάποια ώρα στην αίθουσα συσκέψεων. Στη συνέχεια ζήτησαν από τον συνεργάτη του δικηγόρου να αποχωρήσει και έπειτα από λίγα λεπτά δολοφόνησαν τον άτυχο άνδρα.

Όταν μπήκε ο συνεργάτης στην αίθουσα τον βρήκε νεκρό, σε μια λίμνη αίματος. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα πρόσωπα των δύο δραστών.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό, μαρτυρίες- και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Στο σημείο έφτασε και η οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου που ήταν σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ