Η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων βασίστηκε σε μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ
  Τετάρτη, 30 Νοέ 2011      11:36      0

Η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων βασίστηκε σε μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ

Σε μελέτη του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου»

(ΙΣΤΑΜΕ) στηρίχτηκε η Νέα Δομή Ενόπλων Δυνάμεων 2011-2025, για την υιοθέτηση της οποίας η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπό τον κ. Πάνο Μπεγλίτη, χρειάστηκε να αποκεφαλίσει, εν μία νυκτί και με συνοπτικές διαδικασίες, το σύνολο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

 

 

 

Η μελέτη, με τίτλο «Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια, Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές», συντάχτηκε το Σεπτέμβριο του 2009 –ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον κ. Γιώργο Παπανδρέου– και εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου Ευρωπαϊκής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΙΣΤΑΜΕ.

 

 

Πρόκειται για ένα κείμενο που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Μπεγλίτη ως πλατφόρμα για τη νέα δομή δυνάμεων, η εφαρμογή της οποίας προκάλεσε την έναρξη ενός καταιγισμού διαμαρτυριών και παρατηρήσεων στις τάξεις των ανώτατων αξιωματικών του στρατεύματος, που κατέληξαν με την «πραξικοπηματική» αποστρατεία δεκάδων εξ αυτών κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

 

 

Όλο το άρθρο του Γιώργου Διονυσόπουλου με τα σημαντικότερα σημεία της μελέτης, στα "Επίκαιρα", στο τεύχος 111, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2011. 

ΣΧΟΛΙΑ