Γέννησε ενώ βρισκόταν σε κώμα!
  Παρασκευή, 21 Απρ 2017      10:46      0
Είδε το παίδί της τέσσερις μήνες μετά

Γέννησε ενώ βρισκόταν σε κώμα!

Θαύμα της φύσης θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η περίπτωση μιας 34χρονης από την Αργεντινή η οποία έφερε στον κόσμο το παιδί της στα τέλη του 2016 ενώ η ίδια βρισκόταν σε κώμα έπειτα από τροχαίο ατύχημα...

Το νεογνό επέζησε και τώρα που η μητέρα συνήλθε από το κώμα, μπόρεσε να το κρατήσει για πρώτη φορά στην αγκαλιά της.

Τους πρώτους μήνες του 2017, όπως διηγείται ο αδελφός της αστυνομικίνας Αμέλια Μπάναν, Σεζάρ, «καμιά φορά κινούνταν, έδειχνε σημάδια ότι πρόκειται να ξυπνήσει. Την προηγούμενη Πέμπτη, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ήμασταν στο δωμάτιό της στο νοσοκομείο και ακούσαμε ένα “ναι”. Την πλησιάσαμε. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή».

Την 1η Νοεμβρίου η αστυνομικίνα η οποία ήταν έξι μηνών έγκυος είχε ένα ατύχημα την ώρα που βρισκόταν σε αστυνομικό όχημα μαζί με συναδέλφους της, μεταξύ αυτών και ο πατέρας του παιδιού, επίσης αστυνομικός που δεν τραυματίστηκε.

Η Μπάναν νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της πόλης Μισιόνες στη βορειοανατολική Αργεντινή. Η εγκυμοσύνη της προχωρούσε κανονικά και λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα γέννησε με καισαρική ένα αγοράκι, τον Σαντίνο.

«Η άλλη αδελφή μου φρόντιζε τον Σαντίνο. Και κάθε ημέρα στις 18:00 πήγαινε το μωρό στην Αμέλια», εξήγησε ο Σεζάρ Μπάναν.

Μάλιστα όταν την προηγούμενη εβδομάδα η Νόρμα έδειξε στην Αμέλια το μωρό, εκείνη πίστεψε ότι επρόκειτο για ανιψιό της. Οι συγγενείς της της εξήγησαν ότι είναι ο γιος της κι εκείνη θυμήθηκε τι συνέβη.

«Οι γιατροί είπαν ότι η Αμέλια αψήφησε τους ιατρικούς νόμους, ότι η περίπτωσή της είναι ένα πραγματικό θαύμα», τονίζει ο Σεζάρ, επίσης αστυνομικός.

«Η Αμέλια είναι νέα και παρά τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές της κακώσεις μας εξέπληξε», δήλωσε από την πλευρά του ο Μαρσέλο Φερέιρα, ο νευροχειρουργός που την παρακολουθεί.

ΣΧΟΛΙΑ