ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος της ο Βαγγέλης Γραμμένος - Επικράτησε του
Γιώργου Καλαντζή
  Παρασκευή, 18 Αυγ 2017      14:44      0

ΕΠΟ: Νέος πρόεδρος της ο Βαγγέλης Γραμμένος - Επικράτησε του Γιώργου Καλαντζή

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού κατάφερε να επικρατήσει με άνεση του έτερου υποψηφίου, Γιώργου Καλαντζή, στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

"Ο Ευάγγελος Γραμμένος είναι από σήμερα, Παρασκευή 18/8/2017, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αποφάσισε η ευρεία πλειοψηφία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της ΕΠΟ.

Ο κ. Γραμμένος εξελέγη στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 48 ψήφους επί συνόλου 71 ψήφων, κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα στην έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε, της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου.

Ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Καλατζής έλαβε 21 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά".

 

Το παρασκήνιο

 

Έντονο παρασκήνιο προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας, αφού, σύμφωνα με πηγές του ποδοσφαιρικού χώρου, είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται τόσο έντονα η παρέµβαση ενός κόµµατος, εν προκειµένω της ΝΔ, για τον έλεγχο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Αθλητισµού, Γιώργου Βασιλειάδη, αποφεύγει κάθε εµπλοκή και οι διεθνείς οµοσπονδίες FIFA και UEFA στέλνουν σαφή µηνύµατα για επιβολή της νοµιµότητας σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ