Δούρου: Καθοριστικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο
προσφυγικό
  Δευτέρα, 29 Φεβ 2016      14:23      0

Δούρου: Καθοριστικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας μετά την πρόσκληση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου. Στη σύσκεψη με αντικείμενο το κρίσιμο θέμα των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών συμμετείχαν όλες οι περιφερειακές παρατάξεις πλην της Χρυσής Αυγής...

Το ζήτημα είναι «εθνικό» τόνισε η Περιφερειάρχης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σημειώνοντας ότι  σε αυτές τις περιπτώσεις «ο ρόλος του α΄ και β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι καθοριστικός».

Η Ρένα Δούρου ακόμη υπογράμμισε την ύπαρξη «νομικού κενού σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης», ενώ την ίδια στιγμή σημείωσε ότι και οι δύο βαθμοί της ΤΑ βρίσκονται μπροστά σε ένα οξύ, πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο «υπερβαίνει την Αττική, την Ελλάδα, ακόμη και τον ευρωπαϊκό Νότο καθώς είναι ένα θέμα που αφορά συνολικά όλη την Ευρώπη».

Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «έγινε σήμερα μια πραγματικά και όχι προσχηματικά, γόνιμη και εποικοδομητική, συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού».

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα σημειώθηκε μια συναντίληψη η οποία αφορά στην ανάγκη άμεσων νομοθετικών ρυθμίσεων στο επίπεδο του Β' βαθμού των ΟΤΑ, στην ανάγκη αλλαγής του καλλικρατικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την παραχώρηση ανάλογων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής τις αυξημένες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές. Συμφωνήσαμε επίσης να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο της σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα καθώς και στον προγραμματισμό συζήτησης του θέματος από το ΠΕΣΥ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ