Διαμαρτυρίες για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των αστυνομικών που
σκότωσαν τον μακελάρη του Βερολίνου
  Παρασκευή, 23 Δεκ 2016      18:05      0

Διαμαρτυρίες για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των αστυνομικών που σκότωσαν τον μακελάρη του Βερολίνου

Πολλοί Ιταλοί διαμαρτύρονται, μέσω διαδικτύου, κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας να αναρτήσει τις φωτογραφίες και να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των δύο αστυνομικών που εντόπισαν τον 'Αμις 'Ανρι, τον υπεύθυνο για το μακελειό στο Βερολίνο, κι απάντησαν στους πυροβολισμούς του, δολοφονώντας τον.

Σειρά χρηστών του διαδικτύου απάντησε με επικριτικά μηνύματα στα tweet του πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι, γράφοντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ακεραιότητα των δύο αστυνομικών και όλων των συναδέλφων τους.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο ενός πολίτη ο οποίος διερωτάται «αν θα δημοσιοποιηθεί και η διεύθυνση κατοικίας με το ΑΦΜ των δυο αστυνομικών».

Στο μεταξύ, υπάρχουν και οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών δυνάμεων, μετά την επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας στο Σέστο Σαν Τζοβάνι.

«Η Ιταλία να προστατεύσει τον εαυτό της»

Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, στον ιστότοπό του εξέφρασε την άποψη πως «τώρα η Ιταλία πρέπει να προστατεύει τον εαυτό της» και, κατά συνέπεια, ότι «πρέπει να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες».

Παράλληλα, ο Γκρίλο τάχθηκε «υπέρ της προσωρινής παύσης της ισχύος της συνθήκης του Σέγκεν, σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων, μέχρις ότου μειωθεί η ένταση και το επίπεδο του συναγερμού».

ΣΧΟΛΙΑ