Αλαλούμ στη ΝΔ για τον «ανεξάρτητο» σύμβουλο Παπαουλάκη – «Θύελλα»
αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόμματα
  Πέμπτη, 12 Οκτ 2017      14:54      0

Αλαλούμ στη ΝΔ για τον «ανεξάρτητο» σύμβουλο Παπαουλάκη – «Θύελλα» αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόμματα

Κομφούζιο φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η αποκάλυψη για την υπόθεση Παπαουλάκη και ο… ορυμαγδός που επακολούθησε με τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για τον «ανεξάρτητο» αντιπρόεδρο της  Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

 

Σήμερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι για την υπόθεση Παπαουλάκη «δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» και συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι αξιοσημείωτο ότι η συμμετοχή του κ. Παπαουλάκη στη συνάντηση που είχε η κ. Ασημακοπούλου με ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών έγινε στα γραφεία της ΝΔ». Μάλιστα, ο κ.Κυρανάκης υποστήριξε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν είναι σύμβουλος της κ. Ασημακοπούλου». Επί της ουσίας, διέψευσε την αρμόδια τομεάρχη του κόμματός του που στο ραδιόφωνο χθες παραδέχτηκε πως είναι σύμβουλός της και πώς απλώς δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου…

Στη συνέχεια ο κ. Κυρανάκης την «άδειασε» την τομέαρχη της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε». Σημείωσε δε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση με τη ΝΔ».

Πολιτική «θύελλα» για τον «ανεξάρτητο» αντιπρόεδρο

Σε παρέμβασή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι: «η κ. Ασημακοπούλου, είπε ότι ο κ. Παπαουλάκης είναι μέλος του τομέα ψηφιακής πολιτικής και σύμβουλος της».  Η εφημερίδα  «ΕΘΝΟΣ», που αποκάλυψε χθες το θέμα, σήμερα υπενθυμίζει ο νόμος ορίζει ότι πρόεδρος και αντιπρόεδροι υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μάλιστα, δεν μπορεί ούτε αμισθί να παρέχει τις συμβουλές του.

Από την πλευρά του το μέλος του ΔΣ του εμπορικού επιμελητηρίου Γιώργος Φλωράς, είπε ότι κατά παράβαση του νόμου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, είναι η μόνη ανεξάρτητη αρχή που δεν έχει πειθαρχικό συμβούλιο για να ελέγχει τα μέλη της. Πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη επιτροπή είναι αυτή που βάζει ή όχι πρόστιμα, άρα τα μέλη της πρέπει να είναι μακριά από κάθε κομματική δραστηριότητα.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι αδιανόητο ακόμα και για τη ΝΔ, να έχει ως σύμβουλο της τον αντιπρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου, ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA, αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της, δημιουργεί μείζον θέμα. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις Ανεξάρτητες Αρχές».

ΔΗΣΥ

«Η παρουσία του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νικου Παπαουλάκη, σε συνάντηση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας είναι νόμιμη αλλά χρήζει εξηγήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, για την αποκάλυψη του Έθνους και πρόσθεσε: «Σίγουρα ο Κύριος Αντιπρόεδρος οφείλει να σέβεται και να προστατευει το θεσμικό του ρόλο. Είμαστε αντίθετοι σε τέτοια φαινόμενα, τα οποία δε ταιριάζουν με τη λειτουργία Ανεξάρτητων Αρχών».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ερώτησή του για την υπόθεση, τόνισε πως τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα και να διαφυλάσσουν την ανεξαρτησίας τους.

ΠΟΤΑΜΙ

«Εφόσον δεν διαψεύδεται, ότι Αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, εν προκειμένω της ΕΕΤΤ συμμετείχε ως σύμβουλος υπό κομματική ιδιότητα σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, προκύπτει ένα αντιδεοντολογικό ζήτημα. Η κα Ασημακοπούλου θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου αλλά να σημειώσουμε τα εξής αυτονόητα. Σε μια ανεξάρτητη αρχή μπορούν να συμμετέχουν άτομα που είχαν στο παρελθόν κάποια κομματική ιδιότητα. Από τη στιγμή όμως που επιλέγονται να θητεύσουν σε μια ανεξάρτητη αρχή, πρέπει να αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα έξω από την πόρτα. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα ακόμα και χωρίς αμοιβή».

ΣΧΟΛΙΑ