Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται
άμεσα στη Βουλή
  Δευτέρα, 4 Σεπ 2017      14:25      0

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή

Νομοθετική ρύθμιση για να «ξεπαγώσει» η αξιολόγηση στο δημόσιο έχει έτοιμη το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η οποία αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας άμεσα στη Βουλή.

Όμως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η αξιολόγηση θα ανατεθεί στους προϊσταμένους οι οποίοι θα κληθούν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση στις υπηρεσίες που εποπτεύουν και ταυτόχρονα να αξιολογηθούν και οι ίδιοι από τους υφισταμένους τους στο πλαίσιο της αμφίδρομης αξιολόγησης του ισχύοντος συστήματος, ειδάλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις νέες κρίσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η σύνδεση της αξιολόγησης υπαλλήλων με την επιλογή προϊσταμένων θα γίνεται με τρόπο που δεν θα επισύρει κυρώσεις ούτε θα ενσωματώνει τιμωρητικές λογικές, και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα είναι η πιο δίκαιη λύση που μπορεί να προωθεί αυτή τη στιγμή.

Πάντως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι και με αυτόν τον τρόπο θα καμφθούν οι αντιδράσεις των υπαλλήλων του δημοσίου, με την αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης να υπολογίζεται ήδη σε 70% με 80%.

ΠΗΓΗ: ΕΦ.ΣΥΝ

ΣΧΟΛΙΑ